Heijastinliivit tuovat suojaa

  • 06 Aug, 2022

Heijastinliivit ovat halpa suojaväline.

Syksy tekee tuloaan ja ulkona on pimeämpää. Heijastinliivit auttavat näkymään pimeällä ja näin ollen tuovat lisää turvallisuutta. Heijastinliivejä on erikokoisia ja eri värisiä ja ne on helppo laittaa päälle. Ne näkyvät paremmin esimerkiksi autoilijoille kuin pelkkä heijastin. Lapsille ne ovat siitä syystä hyvät, että pysyvät päällä kun taas roikkuva heijastin voi tippua pois. Heijastinliivi on halpa henkivakuutus, sillä ne ei paljoa maksa. Sen avulla voit tuntea olosi turvallisemmaksi liikenteessä ja näyt pimeällä muille jo kaukaa.

Heijastinliivit koko perheelle

Aikuiset näyttävät hyvää esimerkkiä lapsille käyttämällä heijastinliivejä. Usein niitä nähdään keltaisena, mutta lapset saattavat valita mieluummin pinkin tai vaaleansinisen vaihtoehdon. Myös muitakin värejä löytyy. Eri paikoissa voi olla erilaiset valikoimat. Liivin väri ei vaikuta näkyvyyteen vaan heijastinnauhat, jotka on ommeltu liiveihin, heijastavat pimeällä. Heijastavia liivejä myydään erilaisissa kivijalkakaupoissa tai internetistäkin saa tilattua. Lapsille on helpoin sellainen liivi, joka vedetään pään yli tai jossa on tarranauhat. Liivejä saa myös vetoketjulla varustettuna.

Jotta pimeällä näkyisi hyvin, olisi tärkeää käyttää edes jonkinlaista heijastavaa juttua. Jos ei tykkää heijastinliiveistä, on olemassa erilaisia heijastimia. Narulla kiinnitettäviä heijastimia on ollut markkinoilla jo pitkään ja niitä on paljon erilaisia. Hyvä vaihtoehto on myös klipsillä kiinnitettävä heijastin tai nauha, jonka voi laittaa esimerkiksi käteen. Edullisimmat heijastimet saa ostettu muutamalla eurolla.

Muista näkyä pimeällä

Syksyisin ja pimeällä välttyy helposti turhilta onnettomuuksilta kun muistaa turvata itsensä ja lapsensa. Vanhempien on hyvä kertoa jo pienille lapsille, kuinka tärkeää on käyttää jonkinlaista heijastinta, jotta näkyy hyvin pimeällä. Jokaiselle löytyy varmasti hyvä vaihtoehto, jotta tulee nähdyksi muille ihmisille paremmin liikenteessä.