Parhaat nakupyörät

  • 02 Dec, 2021
Nakupyörä

Katteettomat pyörät eli niin sanotut nakupyörät ovat monien motoristien suosiossa. Niiden suosio johtuu puhtaasti siitä, että ne näyttävät hyvältä kadulla, niistä löytyy monia hyviä ominaisuuksia ja niillä on ilo ajaa. Suosituimpia nakupyörämalleja ovat olleet esimerkiksi Kawasaki z1000, Kawasaki z750, Yamaha MT-09, Honda CB 1000R ABS ja Ducati Monster 1200 S. Monster kuuluu nakupyörien ikoneihin, sillä sitä löytyy useilla erikokoisilla moottoreilla varustettuna. Tämän mallin moottorin tehoksi on ilmoitettu jopa 108 kW. Lisäksi Ducatista löytyy jouseton Desmodromic-venttiilikoneisto.

Mistä nakupyörät saivat alkunsa?

Naku moottoripyörä sai alkunsa lähinnä vahingossa Pariisin lähiöistä 1980- ja 1990-lukujen välillä. Naked bike syntyi niin, että kaatumisen jälkeen urheilullisesta pyörästä poistettiin kaikki katteet, jolloin muodostui täysin katteeton moottoripyörä.

Kun moottoripyörävalmistajat viimein heräsivät villitykseen, alkoivat nakupyörät yleistyä ja näin ne levisivät ympäri maailman suosituiksi katupyöriksi. Nykyään tällaisia katupyöriä ilmestyy kaupunkikuvaan etenkin kesäisin, ja niistä on tullut erittäin suosittuja myös suomalaisten keskuudessa.

Mikä on tehokkain nakupyörä?

Tehokkainta nakupyörää etsiessä kannattaa tutustua pyörien ominaisuuksiin. Parhaan tehon tarjoaa sellainen pyörä, jonka moottori on tehokkain ja runko kevyin. Tästä syystä monet valmistajat pyöristävät moottorin tehoja yläkanttiin ja painoa alakanttiin.

Kun lähdet vertailemaan pyöriä, kannattaa huomioida käyttäjien kokemuksia. Esimerkiksi Kawasaki z1000 kokemuksia lukemalla selviää, millaisia tehoja pyörästä todella löytyy. Jos oma pyörä sitten löytyy ja sellaisen hankkii, kannattaa varustautua kunnolla ja hankkia samalla myös kaikki moottoripyörävarusteet. Näin pääset heti tien päälle, eivätkä puuttuvat varusteet hidasta katupyörän ensiajoa.