Viimeisimmät artikkelit

Mitä on käynnistysspray?
  • 15 Jul, 2022

Käynnistysspray on helppokäyttöinen apu moottorien käynnistysongelmiin. Sprayta sumutetaan moottorin imupuolelle, joko ilmansuodattimen koteloon tai imusarjaan. Näin ollen eetteripohjainen seos auttaa moottoria käynnistymään matalissa lämpötiloissa tai matalilla kierroksilla. Se on kuitenkin vain väliaikainen apu eikä sovellu jatkuvaan käyttöön. Sitä voidaan käyttää kaikenlaisissa ajoneuvoissa ja esimerkiksi moottorisahoissa sekä ruohonleikkureissa. On tärkeää muistaa varmistaa soveltuvuus oman moottorin kanssa ennen käyttöä. Käynnistysspray ei korjaa vikaaVaikka käynnistysspray voikin säästää akkua ja moottoria, se ei sovellu jatkuvaan käyttöön eikä korjaa vikaa moottorissa.

Mitä tehdä, jos moottoripyörä ei käynnisty?
  • By Asta
  • 28 Jan, 2022

Siinä vaiheessa, kun on valmistautunut rentoon ajeluun ja moottoripyörä ei käynnisty, alkaa turhautuminen kasvaa. Syitä voi olla monia ja varsinkin talven jälkeen ensimmäinen käynnistäminen voi joskus olla hankalaa. Ja mikä onkaan ärsyttävämpää kuin se, että naapurin motskari lähti käyntiin kertapolkaisusta. Mutta mistä sitten etsiä vikaa, jos moottori ei ole kovin yhteistyökykyinen? Syitä on monia ja niitä on käytävä läpi yksi toisensa jälkeen, jolloin syykin saattaa löytyä. Talven jälkeen moottoripyörä ei käynnistyTalven jälkeen on hyvinkin mahdollista, että moottoripyörä ei starttaa.

Parhaat nakupyörät
  • 02 Dec, 2021

Katteettomat pyörät eli niin sanotut nakupyörät ovat monien motoristien suosiossa. Niiden suosio johtuu puhtaasti siitä, että ne näyttävät hyvältä kadulla, niistä löytyy monia hyviä ominaisuuksia ja niillä on ilo ajaa. Suosituimpia nakupyörämalleja ovat olleet esimerkiksi Kawasaki z1000, Kawasaki z750, Yamaha MT-09, Honda CB 1000R ABS ja Ducati Monster 1200 S. Monster kuuluu nakupyörien ikoneihin, sillä sitä löytyy useilla erikokoisilla moottoreilla varustettuna. Tämän mallin moottorin tehoksi on ilmoitettu jopa 108 kW. Lisäksi Ducatista löytyy jouseton Desmodromic-venttiilikoneisto.

Eturattaan vaihto mopoon
  • 02 Dec, 2021

Mopon ketjut ja rattaat kuuluvat niihin osiin, jotka tulisi vaihtaa säännöllisesti. Erityisesti pidempään ajaneilla eturattaan vaihto voi tulla ajankohtaiseksi, sillä se tulisi vaihtaa noin 30 000 ajetun kilometrin välein. Vaihtoväli kuitenkin riippuu täysin siitä, missä kunnossa rattaat ja ketjut ovat. Kuluneilla ketjuilla ajaminen on jopa vaarallista, sillä katketessaan kovassa vauhdissa ne voivat pahimmassa tapauksessa osua itse moottoripyöräilijään ja aiheuttaa pahojakin vammoja. Siksi kannattaa myös panostaa laadukkaisiin tuotteisiin, jotta ne kestäisivät mahdollisimman hyvin kulutusta.